PRIJAVI SE ZA NAJNOVIJE VESTI

Drago nam je da želiš da saznaš više o mitu i korupciji u Srbiji. Na nedeljnom nivou ćemo ti slati izveštaje sa najnovijim vestima na mito.rs. Tvoji podaci će biti zaštićeni i neće biti ustupljeni nikome.

Hvala ti što sti se registrovao.

Koliko košta korupcija?

DAO SAM MITO
489 pregleda
PlaćenoRSD 360000
Radnici EDB
Datum prijave November 10, 2016 from Surčin | Prijava #553
Poštovani,
javljam vas se jer sam dana 08.11.2016 doživeo veliku nepravdu od strane EDB-a.

Naime,tog dana su u 15 časova došla službena lica iz Elektro-distribucije Beograd.Zatražili su mi da im pokažem sat za merenje utrošene struje.Pošto se traženi sat nalazi u drugom ulazu,usmerio sam ih na to mesto.Oni su insistirali da pođem i ja za njima.Otvorili su ormarić od strujomera i odmah mi ukazali da je plomba labavija nego što bi trebalo.Otkinuli su istu i otvorili poklopac koji se nalazi ispod sata.Ustanovili su odmah da je šraf od jedne faze slabije zavijen i da sat nemeri utrošenu struju sa te faze.

U međuvremenu sam zvao EDB da proverim da li su poslali oni kontrolore,potvrdili su mi da jesu (tako da sam otklonio svaku sumnju o prevarantima).

Rekao sam im da je nemam veze sa tim,niti da sam bilo šta dirao,oni su me odmah uplašili da mogu odmah da mi skinu sat i da ću platiti veliku kaznu.
U tom trenutku je došao moj otac (na njega se vodi strujomer),gde su mu oni ponovili istu priču i govorili mu da prizna da je krao struju.Otac je to negirao.Tada su službenici EDB dali predlog da im se plati određena suma novca kako bi zatvorili ovaj slučaj.

Otac vidno potrešen i uplašen da ćemo ostati bez struje (u kući imamo troje maloletne dece) pristao je na njihovu pogodbu.

Moja je pretpostavka da je neko namerno to sve uradio sa strujomerom i zatim prijavio EDB ili u najgorem slučaju da radnik EDB prilikom čitanja struje nanese štetu i onda javi svojim kolegama,gde oni u dogovoru izlaze na teren i naplaćuju kazne tj. uzimaju mito.

Naravno,posle svega nemam dokaz da niko od mojih ukućana nije bilo šta uradio kako bi naneli štetu EDB,kao i da nemam dokaza da su službenici EDB primili mito.

Molim vas da mi pomognete ili bar ukažete da se to nedesi i drugim građanima.

Hvala!
Medijima
Agencijom za borbu protiv korupcije
Rukovodstvom službe
KAKVA JE TVOJA REAKCIJA?
Tužno(0)
Besno(0)
Zbunjeno(0)
Bespomoćno(1)
Razočarano(0)
comments powered by Disqus